Ο Τραμπ δεν αποκλείει να μην παραδώσει ομαλά την εξουσία αν ηττηθεί

Ο Τραμπ δεν αποκλείει να μην παραδώσει ομαλά την εξουσία αν ηττηθεί

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραδώσει ομαλά την εξουσία σε περίπτωση ήττας του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

«Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει,» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, απαντώντας σε ερώτηση εάν δεσμεύεται για ειρηνική μετάβαση στην εξουσία. «Γνωρίζετε ότι έχω εκφράσει σοβαρά παράπονα για τις ψήφους, η ψηφοφορία είναι καταστροφή,» είπε αναφερόμενος προφανώς στην επιστολική ψήφο.

Αποτελεί εξαιρετικά ασυνήθιστη πρακτική για εν ενεργεία πρόεδρο να εκφράσει κάτι λιγότερο από απόλυτη εμπιστοσύνη στην εκλογική διαδικασία. Το ίδιο πάντως είχε δηλώσει προ τετραετίας όταν αρνείτο να δεσμευθεί ότι θα αποδεχόταν εκλογική του ήττα απο την υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ερωτηθείς για το σχόλιο Τραμπ, ο σημερινός του αντίπαλος, Τζο Μπάιντεν, διερωτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης: «Καλά σε τι χώρα ζούμε;»

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή