Ρωσία: Σε υψηλά τριών μηνών ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων

Ρωσία: Σε υψηλά τριών μηνών ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τις 23 Ιουνίου ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ρωσίας.

Τα νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα ανήλθαν σε 7.212, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας σε 1.136.048. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Ρωσία ξεπερνά τις 20.000 (20.056 θύματα).

Στην Μόσχα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτινάχθηκε το περασμένο εικοσιτετράωρο στα 1.560, από 1.050 που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ζήτησαν από τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα να παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ κάλεσαν τις επιχειρήσεις να στραφούν στην τηλεργασία.

«Οι Μοσχοβίτες που είναι άνω των 65 ετών και οι νεότεροι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα δεν θα πρέπει να βγαίνουν πλέον από τα σπίτι τους» έγραψε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν στον επίσημο ιστότοπό του

Επίσης ζήτησε από τις ομάδες αυτές των πολιτών να περιορίσουν τις επαφές με τους συγγενείς τους, ζητώντας παράλληλα από αυτούς να αναλάβουν να κάνουν τα ψώνια των πιο ευπαθών ατόμων.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή