Ναβάλνι και Βερολίνο επιβεβαιώνουν την επίσκεψη Μέρκελ στο νοσοκομείο

Ναβάλνι και Βερολίνο επιβεβαιώνουν την επίσκεψη Μέρκελ στο νοσοκομείο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιβεβαίωση του δημοσιέυματος του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Αγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον Αλεξέι Ναβάλνι κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Βερολίνου μετά τη δηλητηρίαση που υπέστη, προέβησαν τόσο ο Ρώσος πολιτικός, όσο και η γερμανική κυβέρνηση. 

Ο ίδιος ο Ναβάλνι έγραψε στο Twitter ότι επρόκειτο «για μια ιδιωτική συνάντηση και συζήτηση με την οικογένεια». «Είμαι ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ που με επισκέφθηκε στο νοσοκομείο», ανέφερε. 

Από την πλευρά του, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε και εκείνος με τη σειρά του την επίσκεψη της Μέρκελ διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για «μυστική» συνάντηση, όπως έγραψε το περιοδικό, αλλά για ιδιωτική», όπως την χαρακτήρισε δηλαδή και ο ίδιος ο Ρώσος πολιτικός.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έρευνες που διενεργήθηκαν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ και ζήτησε εξηγήσεις από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατέρρευσε στις 20 Αυγούστου ενώ βρισκόταν εν πτήσει από το Τομσκ προς τη Μόσχα, ενώ η έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους στο Ομσκ τον κράτησε στη ζωή. Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο.  

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή