ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενική Βουλή: Η ανάμειξη της Τουρκίας απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή

armeniki-voyli-i-anameixi-tis-toyrkias-apeilei-ti-statherotita-stin-periochi-561095485

Η αρμενική Βουλή καταδίκασε σήμερα Δευτέρα αυτό που περιέγραψε ως μια «πλήρους κλίμακας στρατιωτική επίθεση» από το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, ενώ δήλωσε ότι η ανάμειξη της Τουρκίας θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή. 

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ενεργά βήματα για να αποτρέψει όχι μόνο τις επιθέσεις από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να αναμειχθεί στη … σύγκρουση, κάτι που θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής», ανέφερε ο ομιλητής του κοινοβουλίου, Αραράτ Μιρζογιάν. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον πρέσβη της Αρμενίας στη Ρωσία, η Τουρκία έστειλε περίπου 4.000 μαχητές από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν, με το Μπακού, ωστόσο, να διαψεύδει τις συγκεκριμένες αιτιάσεις.

Όπως ανέφερε ο πρέσβης της Αρμενίας στη Ρωσία, οι μαχητές από τη Συρία συμμετέχουν στις συγκρούσεις των τελευταίων ωρών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Συνεργάτης του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «ανοησίες» και «πρόκληση» από την πλευρά της Αρμενίας.

Με πληροφορίες από Reuters