ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει ανοησίες τις αποκαλύψεις των New York Times για τις φορο-δηλώσεις του

o-ntonalnt-tramp-charaktirizei-anoisies-tis-apokalypseis-ton-new-york-times-gia-tis-foro-diloseis-toy-561095902

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει αμερικανός πρόεδρος τις αποκαλύψεις των New York Times σχετικά με τις φορολογικές του δηλώσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πλήρωσε παρά μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017.

Με μια σειρά από tweets, τον αγαπημένο τρόπο απάντησης του, ο Τραμπ βάλει εναντίον του ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας το «Fake News Media», ενώ σημειώνει ότι «οι πληροφορίες αποκτήθηκαν παρανόμως και με κακή πρόθεση».

«Πλήρωσα πολλά εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, αλλά είχα το δικαίωμα, όπως όλοι, σε αποσβέσεις και φορολογικές πιστώσεις. Οι οικονομικές δηλώσεις, από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για πρόεδρος, δείχνουν όλα τα ακίνητα, τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη μου. Είναι μια εντυπωσιακή δήλωση και δείχνει ότι είμαι ο μόνο πρόεδρος που δεν λαμβάνει την ετήσια προεδρική αμοιβή που υπερβαίνει τα 400.000 δολάρια», τονίσει μεταξύ άλλων.

o-ntonalnt-tramp-charaktirizei-anoisies-tis-apokalypseis-ton-new-york-times-gia-tis-foro-diloseis-toy0

Οι αποκαλύψεις

«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», αποκάλυψε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η αμερικανική εφημερίδα.

Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντοτε να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

«Οι Νιού Γιορκ Τάιμς εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρότι ο Τραμπ είχε εισοδήματα 427,4 εκατομμυρίων δολαρίων επί μια δεκαετία από το ριάλιτι σόου του, διάφορες χορηγίες και συμφωνίες, κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τις οφειλές του δηλώνοντας μεγάλες ζημίες στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του. Κατά τους Τάιμς, ο μεγιστάνας δήλωσε ζημία 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, παρά το ότι είχε έσοδα 434,9 εκατομμυρίων εκείνη τη χρονιά.