Ακούγοντας το κελάηδημα των πουλιών

Ακούγοντας το κελάηδημα των πουλιών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδυλλιακά φαίνεται ότι πέρασε τον καιρό του στην καραντίνα ο διάσημος φυσιοδίφης σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Οπως ο ίδιος αποκάλυψε, τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρισκόταν στον κήπο του απλώς απολαμβάνοντας το μελωδικό κελάηδημα των πουλιών. 

Λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και των ταξιδιωτικών περιορισμών, ο σερ Ντέιβιντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο. Ετσι διαπίστωσε πώς τελικά είναι η ζωή «όταν έχεις απλώς περισσότερο χρόνο να κάθεσαι και να ονειροπολείς».

Επίσης, την περίοδο της καραντίνας ο σερ Ντέιβιντ δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram, όπου μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ακολούθους. «Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι τόσο σημαντικό, ώστε θα χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε μέσο για να το πράξω», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή BBC Breakfast.
Ο 94χρονος φυσιοδίφης και παρουσιαστής, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα προβληθεί στο Netflix το νέο του ντοκιμαντέρ «Α Life On Or Planet» και θα κυκλοφορήσει το ομώνυμο βιβλίο του, παραδέχθηκε ότι οι μήνες που πέρασε στην καραντίνα δεν ήταν επώδυνοι. 

«Πολλοί άνθρωποι πέρασαν πολύ χειρότερα από εμένα», δήλωσε στο BBC. «Είμαι τυχερός. Εχω τον κήπο μου, το σπίτι μου, με την κόρη μου επιβιώσαμε θαυμάσια. Σίγουρα πέρασα πολύ περισσότερο χρόνο στον κήπο μου, ακούγοντας τα πουλιά να κελαηδούν, από παλιότερα. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν όταν ξαφνικά συνειδητοποίησαν τη βαθιά χαρά που μπορεί να προκαλέσει η παρακολούθηση του φυσικού μας κόσμου», εξήγησε ο σερ Ντέιβιντ, προσθέτοντας ότι η μεγάλη δημοφιλία του λογαριασμού του στο Instagram, όπου κατέρριψε το ρεκόρ της Τζένιφερ Ανιστον όσον αφορά την ταχύτητα συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου ακολούθων, τον γέμισε με ελπίδα αφού έδειξε ότι η νεότερη γενιά πραγματικά ασχολείται με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. «Αυτή είναι η πιο σημαντική ελπίδα. Είναι ο κόσμος τους και το δικό τους αύριο. Εγώ δεν θα βρίσκομαι εδώ, αλλά θα βρίσκονται εκείνοι. Αν δεν πειστούν ότι είναι σημαντικό να ενδιαφέρονται, χάνουμε τον χρόνο μας. Νιώθω ευνοημένος που ακούν τι λέει ένας γέρος όπως εγώ». 
Παρά την επιθυμία του να διαδώσει το μήνυμα για τη διάσωση του περιβάλλοντος, ο σερ Ντέιβιντ τόνισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα επιθετικές τακτικές, όπως αυτές που συχνά εφαρμόζουν οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή