«Να βάλουμε μετανάστες σε θαλάμους αερίων»

«Να βάλουμε μετανάστες σε θαλάμους αερίων»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υποτιθέμενος «πατριωτικού» κόμματος AfD βιντεοσκοπήθηκε μυστικά να προτείνει ναζιστικού τύπου μεταχείριση των προσφύγων και να δηλώνει ότι εύχεται να πάνε στραβά τα πράγματα στη Γερμανία για να ωφεληθεί το κόμμα του. Η εξομολόγηση του Κρίστιαν Λιτ, πρώην εκπροσώπου Τύπου της AfD, θα μπορούσε να παρατεθεί αυτούσια, χωρίς άλλη εξήγηση, στα λήμματα «αδίστακτος πολιτικός κυνισμός» και «ρατσιστικός οχετός». Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Λιτ βρισκόταν σε καφέ-μπαρ στη συνοικία Μίτε του Βερολίνου με τη δεξιά μπλόγκερ Λίζα Λιτσέτι, την οποία ο ίδιος είχε προσκαλέσει. Εν αγνοία του, η Λιτσέτι είχε αποφασίσει να πάρει τις αποστάσεις της από το δεξί άκρο του γερμανικού πολιτικού φάσματος και είχε καλέσει συνεργείο του καναλιού ProSieben, με κρυφή κάμερα.

«Το έχουμε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Γκάουλαντ (τον επικεφαλής του κόμματος): όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα στη Γερμανία τόσο το καλύτερο για την AfD. Αν τώρα όλα πήγαιναν καλά, θα πέφταμε στο 3%. Δεν το θέλουμε. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε μία τακτική», είπε ο Λιτ. Στην ερώτηση της Λιτσέτι αν αυτό σημαίνει ότι θέλει να φθάσουν στη Γερμανία περισσότεροι μετανάστες, η απάντηση του Λιτ ήταν σαφής.

«Ναι. Γιατί έτσι η AfD θα πάει καλύτερα. Μπορούμε εν συνεχεία να τους σκοτώσουμε όλους. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ή να τους βάλουμε σε θαλάμους αερίων ή ό,τι άλλο θέλεις. Το ίδιο μου κάνει». 

Δύο μήνες μετά τη συνομιλία ο Λιτ δήλωσε ανοικτά «φασίστας» και το κόμμα έκρινε ότι ίσως δεν είναι ο πιο κατάλληλος για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Χθες το βράδυ μετά και τις νέες αποκαλύψεις ανακοινώθηκε η οριστική απομάκρυνσή του από την AfD. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή