Μακρόν: Επικίνδυνες οι δηλώσεις της Τουρκίας για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Μακρόν: Επικίνδυνες οι δηλώσεις της Τουρκίας για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολεμική» ρητορική σε ό,τι αφορά τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ καταλογίζει στην Τουρκία ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αν και σημείωσε πως δεν διαθέτει επί του παρόντος αποδείξεις για άμεση τουρκική εμπλοκή, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε πως η «πολεμική» ρητορική της Άγκυρας ενθαρρύνει το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, κάτι που –όπως συμπλήρωσε- είναι απαράδεκτο.

«Παρατήρησα τις πολιτικές δηλώσεις της Τουρκίας (υπέρ του Αζερμπαϊτζάν), οι οποίες εκτιμώ ότι είναι απερίσκεπτες και επικίνδυνες», δήλωσε ο κ. Μάκρον σε συνέντευξη Τύπου στη Λετονία.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη.

Την Τρίτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με ομόφωνη δήλωσή του, ζήτησε την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Από την Κυριακή, αυτονομιστές στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Αρμενία, συγκρούονται με στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν. Οι μάχες είναι οι πλέον πολύνεκρες από το 2016 με αναλυτές να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη και αποσταθεροποίηση του νότιου Καυκάσου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή