Εικόνες από τα συντρίμμια αεροσκάφους δημοσίευσε η Αρμενία

Εικόνες από τα συντρίμμια αεροσκάφους δημοσίευσε η Αρμενία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρμενία δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τα συντρίμμια πολεμικού αεροπλάνου Su-25, όπως αναφέρει, που κατά το Γερεβάν καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε κυβερνητικό ιστότοπο.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν αρνηθεί την κατηγορία του Γερεβάν ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε το αεροπλάνο της Αρμενίας, σκοτώνοντας τον πιλότο του.

Στο μεταξύ, στο Μπακού, βοηθός του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε πως δύο μαχητικά Su-25 της Αρμενίας καταστράφηκαν σήμερα αφού κατέπεσαν σε βουνό, ενώ κατηγόρησε το Γερεβάν ότι λέει ψέματα πως ένα από τα αεροπλάνα του καταρρίφθηκαν.

«Τα δύο αεροπλάνα κατέπεσαν σε βουνό, εξερράγησαν και καταστράφηκαν. Αυτό δείχνει πως η στρατιωτική ηγεσία της Αρμενίας δεν παρέχει ακριβή πληροφόρηση στους πολίτες της και το κοινό», δήλωσε ο βοηθός του προέδρου, Χικμάτ Χατζίγεφ.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Υπενθυμίζεται πως για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των αυτονομιστών του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, οι οποίοι στηρίζονται από την Αρμενία.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» εάν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει υποστήριξη από την Άγκυρα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «απερίσκεπτες και επικίνδυνες» τις δηλώσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Την Τρίτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με ομόφωνη δήλωσή του, ζήτησε την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή