ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό ντιμπέιτ: «Ουδέν σχόλιο» με αστερισκούς από τη Μόσχα

amerikaniko-ntimpeit-oyden-scholio-me-asteriskoys-apo-ti-moscha-561098752

Η Ρωσία, όπως και πολλές άλλες χώρες στον κόσμο παρακολουθεί από κοντά την προεδρική προεκλογική εκστρατεία, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, αλλά δεν θα ήθελε να σχολιάσει το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων προέδρων γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σχολιάζοντας την έκφραση που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζον Μπάιντεν, όταν απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ τον χαρακτήρισε «σκυλάκι του Πούτιν», δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να μην διαπιστώσει τις νέες εκφάνσεις αμερικανικής «πολιτικής κουλτούρας» σ’ αυτό το ντιμπέιτ.

«Και φυσικά διαπιστώνουμε νέες εκφάνσεις πολιτικής κουλτούρας, κουλτούρας του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ. Όμως δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε αυτό, δεν θέλουμε να κάνουμε εκτιμήσεις, γιατί αυτό θα εκληφθεί αμέσως ως κάποια παρέμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «ποτέ δεν παρενέβαινε, δεν παρεμβαίνει και δεν προτίθεται να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters