Ο αγώνας του Κρις Ουάλας να ελέγξει έναν απείθαρχο πρόεδρο

Ο αγώνας του Κρις Ουάλας να ελέγξει έναν απείθαρχο πρόεδρο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με έναν επιθετικό και αγενή πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος διέκοπτε συνέχεια τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, ο συντονιστής του ντιμπέιτ, Κρις Ουάλας του δικτύου Fox News προσπάθησε –συχνά μάταια– να διατηρήσει την αντιπαράθεση σε κόσμιο επίπεδο. Η αδυναμία του να το πετύχει, τον έκανε να εκλιπαρεί τον πρόεδρο να αφήσει τον συνομιλητή του να μιλήσει.

«Κύριε πρόεδρε, είμαι ο συντονιστής της συζήτησης και θα σας παρακαλούσα να με αφήνετε να θέτω την ερώτηση, προτού απαντήσετε», είπε ο Ουάλας, που θύμιζε τη στιγμή εκείνη περισσότερο δάσκαλο, παρά συντονιστή, με τον πρόεδρο Τραμπ να αγνοεί επιδεικτικά την προτροπή του. Γνωστός για τις σκληρές ερωτήσεις στις συνεντεύξεις του, ο Ουάλας είχε καταφέρει πριν από τέσσερα χρόνια να τιθασεύσει τον Τραμπ στο πρώτο ντιμπέιτ. Την Τρίτη, όμως, ο 72χρονος δημοσιογράφος αντιμετώπισε οξεία κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον ιστορικό της αμερικανικής προεδρίας Μάικλ Μπεσλός να γράφει στα πρώτα 15 λεπτά του ντιμπέιτ στο Twitter: «Κρις, συντόνισε τώρα αυτή τη συζήτηση!». Το έργο του Ουάλας δυσχέρανε ο Τραμπ, παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής συμπεριφοράς, αρνούμενος επίμονα να επιτρέψει στον Μπάιντεν να μιλήσει. «Αφήστε τον να απαντήσει!», φώναξε κάποια στιγμή αγανακτισμένος ο Ουάλας.

Παρότι η διαδικασία δεν προέβλεπε διάλειμμα, ο Ουάλας πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κηρύσσοντας προσωρινή διακοπή για να πει: «Η χώρα θα ωφελείτο αν επιτρέπαμε στους δύο αντιπάλους να μιλήσουν με λιγότερες διακοπές. Ζητώ από εσάς, κύριε Πρόεδρε, να το κάνετε». Η ένταση του λόγου του Τραμπ και η ακατάπαυστη λογοδιάρροιά του άφησε ελάχιστες επιλογές στον Ουάλας. 

Πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρότειναν στον συντονιστή να κλείσει το μικρόφωνο του Τραμπ, παρότι ο Ουάλας δεν είχε τέτοια δυνατότητα. Ο συντονιστής παρέμεινε έτσι αβοήθητος και υποχρεωμένος να καταφεύγει σε ικεσίες, αστεία, παρακλήσεις και επικλήσεις στη λογική για να διατηρήσει την τάξη στη σκηνή του πανεπιστημίου Κέις Ουέστερν του Κλίβελαντ. «Αν κατηγορείτε τον Κρις Ουάλας για το χάος του ντιμπέιτ, σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει εσείς απέναντι σε τέτοια συμπεριφορά από τον πρόεδρο Τραμπ;» αναρωτήθηκε ο βετεράνος πολιτικός αναλυτής Τζεφ Γκρίνφιλντ.

Ο Λέστερ Χολτ, που είχε αναλάβει τον ρόλο βασικού συντονιστή σε κάποιες από τις τηλεοπτικές προεκλογικές αναμετρήσεις του 2016, είπε: «Δεν βρίσκω λόγια. Ενιωσα ανακούφιση όταν τελείωσε». Ο Κρις Ουάλας, γιος του θρύλου της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας Μάικ Ουάλας της εκπομπής «60 Minutes», απέτυχε στην προσπάθειά του να τηρηθούν ορισμένοι απλοί κανόνες, όπως φάνηκε και από την αποφώνησή του. «Αυτό είναι το τέλος του ντιμπέιτ. Ηταν ένα ενδιαφέρον 90λεπτο», είπε ο Ουάλας, με τον πρόεδρο Τραμπ να τον διακόπτει ακόμη και τότε για να προσθέσει την άποψή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή