ΗΠΑ: Θα κόβεται ο ήχος όποιου διακόπτει στα ντιμπέιτ

ΗΠΑ: Θα κόβεται ο ήχος όποιου διακόπτει στα ντιμπέιτ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειλή να κλείνει το μικρόφωνο όποιου παραβαίνει τους κανόνες πρόκειται να επισείει η παραγωγή των αμερικανικών ντιμπέιτ, προ του κινδύνου της απόλυτης απαξίωσης των τηλεοπτικών μονομαχιών μεταξύ των υποψηφίων προέδρων μετά το χάος της πρώτης τηλεμαχίας Τραμπ-Μπάιντεν την Τρίτη.

Η επιτροπή που επιβλέπει τις προεδρικές τηλεμαχίες στις ΗΠΑ δήλωσε ότι θα αλλάξει τους κανονισμούς ώστε να περισώσει το κύρος της διαδικασίας που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες, ενόψει των δύο άλλων ντιμπέιτ που προγραμματίζονται για τις προσεχείς ημέρες. Γι’ αυτό και οι αλλαγές θα είναι άμεσες και μη διαπραγματεύσιμες.

Ετσι σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, κάθε φορά που θα παρεμβαίνει ένας εκ των υποψηφίων στο δίλεπτο της τοποθέτησης του αντιπάλου του, το μικρόφωνό του θα κλείνει προσωρινά. Το ίδιο θα συμβαίνει και σε κάθε άλλη παράβαση των κανονισμών της διαδικασίας. 

Προβλέπεται δε να ενσωματωθούν και άλλοι, αυστηρότεροι κανονισμοί, που θα αποφασιστούν εντός 48 ωρών, αφού το επόμενο ντιμπέιτ ακολουθεί σε δύο εβδομάδες, στις 15 Οκτωβρίου, στο Μαϊάμι.

Επιπλέον, όπως έχει διαρρεύσει, τα επιτελεία των υποψηφίων θα ενημερωθούν για τις αλλαγές χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν την τροποποίησή τους.

Ηδη το επιτελείο του προέδρου Τραμπ επέκρινε τα σχέδια της επιτροπής όπως αυτά δημοσιεύονται στον Τύπο, αν και είναι γενική η δυσαρέσκεια από την εικόνα του πρώτου ντιμπέιτ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το κανάλι CBS, κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών του ντιμπέιτ ο κ. Τραμπ διέκοψε τον κ. Μπάιντεν 73 φορές.

Αποτελεί επίσης γεγονός ότι η θεαματικότητα της τηλεμαχίας της περασμένη Τρίτης ήταν πολύ χαμηλότερη του αναμενομένου, παρότι οι φετινές εκλογές αναμένεται να σημειώσουν ρεκόρ στον αριθμό των ψήφων λόγω του μεγάλου λαϊκού ενδιαφέροντος.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή