Μακρόν: «Σαφείς» πληροφορίες ότι Σύροι πολεμούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Μακρόν: «Σαφείς» πληροφορίες ότι Σύροι πολεμούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ότι διαθέτει «σαφείς» πληροφορίες για την παρουσία συριακής εθνικότητας τζιχαντιστών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, οι μαχητές των τζιχαντιστικών οργανώσεων προωθήθηκαν μέσω του Γκαζίαντεπ με κατεύθυνση το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ώστε να ενισχύσουν τις δυνάμεις των Αζέρων.

«Διαθέτουμε σήμερα σαφείς πληροφορίες που δείχνουν πως Σύροι μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων προωθήθηκαν μέσω του Γκαζίαντεπ προς το θέατρο των επιχειρήσεων του Άνω Καραμπάχ. Είναι ένα πολύ σοβαρό νέο, που αλλάζει το παχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας την ονομασία που δίνει η Γαλλία στην περιοχή.

Περαιτέρω, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή «σοβαρή», τονίζοντας ότι θα κάνει οτιδήποτε για την ειρηνική διευθέτηση της. Ακόμη, προσέθεσε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα αεροπλάνο για τον επαναπατρισμό των δύο Γάλλων δημοσιογράφων που τραυματίσθηκαν από αζέρικα πυρά.

Η Τουρκία, η οποία έχει εξαρχής ταχθεί με το Αζερμπαϊτζάν, διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί μεταφοράς Σύρων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κάτι το οποίο ακούγεται από την αρχή της σύγκρουσης και την επακόλουθη γνωστοποίηση της τουρκικής εμπλοκής στο πλευρό των Αζέρων.                                                                                                                             

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή