Ευρώπη και Βρετανία εύχονται στον Τραμπ ταχεία ανάρρωση

Ευρώπη και Βρετανία εύχονται στον Τραμπ ταχεία ανάρρωση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, προσβλήθηκαν από κορωνοϊό. Ανάλογο μήνυμα εξέφρασε και στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης. Μήνυμα και από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

«Ευχόμαστε στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Μελάνια Τραμπ ταχεία ανάρρωση», ανέφερε ο κ. Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ο Covid-19 αποτελεί μια μάχη, την οποία όλοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Καθημερινά. Όπου κι αν ζούμε», υπογρράμισε στο μηνυμά του ο πρέοδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο Βερολίνο, η καγκελάριος Μέρκελ έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον κορωνοϊό, όπως ανέφερε στο Τwitter εκπρόσωπος της καγκελαρίας, επικαλούμενος δηλώσεις της κ. Μέρκελ. «Ελπίζω να αναρρώσουν γρήγορα και σύντομα να γίνουν εντελώς καλά».

Η βρετανική κυβέρνηση εύχεται στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ταχεία ανάρρωση, αφότου διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. Όμως οι ΗΠΑ διαθέτουν σαφές πρωτόκολλο διαδοχής του στην περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, ανέφερε σε δηλώσεις του στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Όλοι μας θέλουμε να στείλουμε τις θερμότερες ευχές μας στον πρόεδρο Τραμπ, την πρώτη κυρία και την οικογένεια Τραμπ και να τους ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ στο δίκτυο Sky.

«Γνωρίζουμε τι σημαίνει να έχουμε, έναν πρωθυπουργό στη δική μας περίπτωση, που βρέθηκε θετικός στην COVID και αφήνοντας στην άκρη την πολιτική, όλοι θέλουμε να δούμε τον ίδιο και τη σύζυγό του να γίνονται γρήγορα καλά», δήλωσε, αναφερόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον που ασθένησε σοβαρά αφότου προσβλήθηκε τον Μάρτιο από κορωνοϊό.

«Στις ΗΠΑ, έχουν ένα πολύ ξεκάθαρο πρωτόκολλο –έτσι δεν είναι;– με τον αντιπρόεδρο, στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο κ. Τζένρικ.

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε σίγουρος πως το ζεύγος Τραμπ θα έχει ταχεία ανάρρωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή