Ναγκόρνο Καραμπάχ: Θετική η Αρμενία σε διαμεσολάβηση ΟΑΣΕ για εκεχειρία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Θετική η Αρμενία σε διαμεσολάβηση ΟΑΣΕ για εκεχειρία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να δεχθεί η Αρμενία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στο Γερεβάν δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΑΣΕ για την επανεπιβολή της εκεχειρίας στον κυριαρχούμενο από τον αρμενικό του πληθυσμό θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν, όπου μαίνονται εχθροπραξίες μεταξύ τοπικών πολιτοφυλάκων και του αρμενικού στρατού από τη μία, και των αζερικών ενόπλων δυνάμεων απο την άλλη με τη συνδρομή και της Τουρκίας, σύμφωνα με το Γερεβάν.

Την Πέμπτη η Γαλλία, η Ρωσία και ο Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή οι συμπρόεδροι της λεγόμενης Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ, κάλεσαν τα δύο μέρη σε άμεση εκεχειρία. Ωστόσο η Τουρκία αντέδρασε αυθημερόν λέγοντας ότι οι τρεις αυτές χώρες δεν πρέπει να έχουν λόγο στη διαδικασία ειρήνευσης.

Η Ομάδα του Μινσκ συστήθηκε από τον ΟΑΣΕ το 1992 για τη διαμεσολάβηση μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων για τον διαφιλονικούμενο θύλακο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στον νότιο Καύκασο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή