ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Όλες οι κινήσεις του την τελευταία εβδομάδα – Ποιους είδε και που πήγε

Ντόναλντ Τραμπ: Όλες οι κινήσεις του την τελευταία εβδομάδα – Ποιους είδε και που πήγε

Ο Ντόναλντ Τραμπ τέθηκε σε καραντίνα καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Επί μήνες είχε υποτιμήσει τη σοβαρότητα της επιδημία, αποφεύγοντας να φορέσει μάσκα, επικρίνοντας άλλους που φοράνε και πραγματοποιώντας μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις με τους υποστηρικτές του να παρίστανται χωρίς να φορούν μάσκα και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρά τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έχουν πάρει φωτιά, ιχνηλατώντας κάθε κίνηση του αμερικανού προέδρου τις περασμένες ημέρες. Δοθέντος ότι απομένει ένας μήνας από τις εκλογές, ο Τραμπ είχε κάθε μέρα ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα, έχοντας επαφές και συναντήσεις με πολύ κόσμο. Συν του ότι την περασμένη Τρίτη διεξήχθη και το debate με τον αντίπαλο του, Τζο Μπάιντεν.

Το Associated Press παρέθεσε ένα χρονολόγιο με όλες τις επαφές του αμερικανού προέδρου τις περασμένες ημέρες.

Ντόναλντ Τραμπ: Όλες οι κινήσεις του την τελευταία εβδομάδα – Ποιους είδε και που πήγε-1

Δευτέρα

Ο Τραμπ παρίσταται σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή της Lordstown Motors. Παρίστανται επίσης δύο μέλη του Κογκρέσου και τρεις εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει έδρα το Οχάιο.

Κατόπιν, στον κήπο του Λευκού Οίκου συμμετέχει σε εκδήλωση, όπου παρίσταται και ο αντιπρόεδρος Πενς, καθώς επίσης μέλη του Κογκρέσου και άλλοι αξιωματούχοι. Αφορά στη διοικητική μέριμνα για παροχή εκατομμυρίων test kits για τον κορωνοϊό στις Πολιτείες.

Τρίτη

Ο Τραμπ μεταβαίνει στο Κλήβελαντ όπου λαμβάνει μέρος στο debate εναντίον του Τζο Μπάιντεν. Και οι δύο άνδρες έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν το γεγονός, ενώ μεταξύ τους τηρούν αποστάσεις και δεν φορούν μάσκες.

Η σύμβουλος του Τραμπ, Χόουπ Χικς, η οποία είναι επίσης θετική στον κορωνοϊό λαμβάνει μέρος στη μεγάλη ομάδα –συμπεριλαμβανομένων μελών της οικογένειας Τραμπ- που ταξίδευσε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για το debate. Στη διάρκεια της τηλεμαχίας, εντός της αίθουσας βρίσκονται τα ενήλικα παιδιά του αμερικανού προέδρου και ανώτατοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν φοράνε μάσκες παραβιάζοντας τους κανόνες.

Τετάρτη

Ο Τραμπ μεταβαίνει στη Μινεσότα, όπου παίρνει μέρος σε fundraiser σε ιδιωτική οικία στο προάστια της Μινεάπολις και κατόπιν σε ανοιχτή εκδήλωση στην Ντούλουθ.

Η Χικς ανήκει στην ομάδα που ακολουθεί τον Τραμπ σε αυτό το ταξίδι. Στη διάρκεια της επιστροφής νιώθει αδιαθεσία και απομονώνεται μέσα στο Air Force One.

Πέμπτη

Η Χικς κάνει τεστ και βγαίνει θετική στον κορωνοϊό. Ο Τραμπ μεταβαίνει αεροπορικώς στο Νιου Τζέρσεϊ και συμμετέχει σε ιδιωτικό fundraiser. Πολλοί συνεργάτες του που βρίσκονταν σε στενή επαφή με την Χικς συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο. Σε συνέντευξη του στο Fox News, ο Τραμπ γνωστοποιεί ότι τόσο η Μελάνια όσο και ο ίδιος υποβλήθηκαν σε τεστ. Κατόπιν αναρτά μήνυμα στο Twitter ότι μπαίνει σε καραντίνα.

Παρασκευή

Ο Τραμπ στέλνει tweet τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα ΗΠΑ), ανακοινώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο δρ. Σιν Κόνλεϊ, προσωπικός γιατρός του προέδρου, εκδίδει ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία είναι προς το παρόν καλά και ότι σκοπεύουν παραμείνουν στην κατοικία τους εντός του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης».