Αλλάζουν οι κανόνες στα ντιμπέιτ

Αλλάζουν οι κανόνες στα ντιμπέιτ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με τη διοργάνωση των ντιμπέιτ εξετάζει την αλλαγή των κανόνων των αναμετρήσεων, μετά τη χαώδη αντιπαράθεση της Τρίτης ανάμεσα στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Την αναμέτρηση της Τρίτης παρακολούθησαν 73 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τις μετρήσεις θεαματικότητας των αμερικανικών δικτύων, κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση στον κατάλογο των πιο δημοφιλών ντιμπέιτ στην ιστορία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. 

Στην επόμενη αναμέτρηση, που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα και θα περιλαμβάνει και ερωτήσεις από το κοινό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί στον συντονιστή η δυνατότητα να κλείνει το μικρόφωνο του υποψηφίου που δεν έχει τον λόγο. Σύμφωνα με τη μέτρηση της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε πάνω από 70 φορές τον Μπάιντεν και τον Γουόλας, αν και οι παρεμβολές δεν είναι σίγουρο ότι τον ωφέλησαν, καθώς έδωσαν στον Μπάιντεν την ευκαιρία να εκστομίσει το θρυλικό «man, why don’t you shut up?» (θα σκάσεις επιτέλους άνθρωπέ μου;). Ο συντονιστής, έμπειρος δημοσιογράφος του Fox News Κρις Γουόλας, εξέφρασε χθες «θλίψη» για τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η αναμέτρηση. Την ώρα κατά την οποία οι υποψήφιοι μιλούσαν ο ένας πάνω στον άλλο, ο Γουόλας είχε απευθυνθεί προς τον Τραμπ, λέγοντας ότι «η χώρα θα έβγαινε ωφελημένη αν και οι δύο μπορούσατε να ακουστείτε». «Να το πεις και σε αυτόν» απάντησε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Μπάιντεν. «Ναι, αλλά εσείς διακόπτετε περισσότερο» επέμεινε, ματαίως, ο Γουόλας.

Χρησιμοποιώντας ένα ακόμη από τα βρώμικα κόλπα που έχει στη φαρέτρα του, το επικοινωνιακό επιτελείο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διέδωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν φορούσε ακουστικό μέσα από το οποίο κάποιοι του ψιθύριζαν τις απαντήσεις. Ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο απόηχος της έκκλησης του Τραμπ προς τους υποστηρικτές του να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα για να διασφαλίσουν την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Η πλατφόρμα Facebook ετοιμάζεται ήδη να διαγράψει τις αναρτήσεις, οι οποίες την επομένη των εκλογών θα μεταδίδουν τυχόν ψευδή αποτελέσματα. Ο Τραμπ δεν υπέσκαψε μόνο το κύρος των εκλογών αλλά και του επιδημιολόγου Αντονι Φάουτσι, χαρακτηρίζοντάς τον αρνητή της μάσκας. Ο Φάουτσι διευκρίνισε χθες ότι στις αρχές της πανδημίας δεν συνέστηνε τη χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό για να μην υπάρξουν ελλείψεις για τους υγειονομικούς, ενώ εδώ και πολλούς μήνες συστήνει σε όλους τους τόνους στους Αμερικανούς να κάνουν χρήση μάσκας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή