Ο Τραμπ καταδίκασε ρητά όλους τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής

Ο Τραμπ καταδίκασε ρητά όλους τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποφυγή του να καταδικάσει ξεκάθαρα τις οργανώσεις που πιστεύουν στο δόγμα της λευκής υπεροχής κατά την πρώτη του τηλεμαχία με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να ανασκευάσει, καταδικάζοντας ρητά τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε ρητά όλες τις οργανώσεις που πρεσβεύουν την ανωτερότητα της λευκής φυλής, κατονομάζοντας μάλιστα και τους Proud Boys, την ακροδεξιά ομάδα που στο ντιμπέιτ είχε καλέσει «να κάνει πίσω και να είναι σε αναμονή».

«Δεν γνωρίζω πολλά για τους Proud Boys, σχεδόν τίποτα, όμως τους καταδικάζω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι καταδικάζει όλους τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής. «Καταδικάζω την Κου Κλουξ Κλαν. Καταδικάζω όλους τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής. Καταδικάζω τους Proud Boys», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ η άρνηση του Αμερικανού προέδρου να καταδικάσει την ακροδεξιά βία στην πρώτη του τηλεμαχία με τον Δημοκρατικό αντίπαλο του, τονίζοντας μάλιστα ότι η πολιτική βία είναι καθαρά «αριστερό πρόβλημα», οδήγησε σε αύξηση του περιεχομένου που αφορά τους Proud Boys στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Facebook. Eιδικότερα, εμφανίστηκαν πολλά νέα memes και αναρτήσεις με το «κάλεσμα» του Τραμπ στην ακροδεξιά ομάδα, με αρκετούς ειδικούς σε θέματα εξτρεμισμού να προειδοποιούν ότι η τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου ενδέχεται να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές και τα μέλη των Proud Boys να αυξήσουν τη δράση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή