ΗΠΑ

Θετικός στον κορωνοϊό ο γερουσιαστής Μάικ Λι

Θετικός στον κορωνοϊό ο γερουσιαστής Μάικ Λι

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Λι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19 και θα παραμείνει σε απομόνωση για 10 ημέρες.

«Σε αντίθεση με το τεστ που έκανα πριν από λίγες ημέρες, όταν επισκέφθηκα τον Λευκό Οίκο, το χθεσινό τεστ βγήκε θετικό», ανέφερε ο Λι, που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει εγκαίρως στα καθήκοντά του και θα είναι παρών όταν η Επιτροπή θα εξετάζει την υποψηφιότητα της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ κάλεσε το Σώμα να ξεκινήσει πρόγραμμα εξετάσεων και ιχνηλάτησης των επαφών των γερουσιαστών και άλλων προσώπων στο Καπιτώλιο, αφού διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Γερουσία χρειάζεται ένα πρόγραμμα εξετάσεων και ιχνηλάτησης για τους γερουσιαστές, τους υπαλλήλους τους και όλους όσοι εργάζονται στο συγκρότημα του Καπιτωλίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. «Είναι αναγκαίο να δημοσιοποιούνται όλα τα αποτελέσματα ώστε να περιορίσουμε μια πιθανή συρροή κρουσμάτων και να καθορίζουμε αν είναι ανάγκη οι γερουσιαστές και οι υπάλληλοί τους να μπαίνουν σε καραντίνα ή σε αυτοαπομόνωση», πρόσθεσε.

Ήπια τα συμπτώματα του Τραμπ

Η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς πέραν του ζητήματος της υγείας του ενοίκου του Λευκού Οίκου, οι ΗΠΑ απέχουν ένα μήνα από τις προεδρικές εκλογές και γεννώνται ερωτήματα για το πώς αυτές θα επηρεαστούν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ παρουσιάζει ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, αρνητικό ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του.

Αρνητικό, επίσης, ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Αρνητική στην COVID-19 βγήκε και η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, καθώς και ο σύζυγός της.

Με πληροφορίες από Reuters