Προειδοποίηση Πομπέο κατά της εμπλοκής τρίτων χωρών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Προειδοποίηση Πομπέο κατά της εμπλοκής τρίτων χωρών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της εμπλοκής τρίτων χωρών στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με αφορμή τη στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν. 

Οπως είπε, πρόκειται για «μια μακροχρόνια σύγκρουση και όταν τρίτα μέρη φέρνουν πυρομαχικά και οπλικά συστήματα τότε η κατάσταση περιπλέκεται».

Σημείωσε επίσης ότι «παροτρύναμε όλες τις πλευρές να μείνουν έξω από αυτό, το επικοινωνήσαμε τόσο στους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας αλλά και της Τουρκίας».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η Τουρκία στέλνει Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν, απάντησε: «είδαμε Σύρους μαχητές να μεταφέρονται από πεδία μάχης της Συρίας στη Λιβύη κι αυτό προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια, συγκρούσεις και μάχες. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Εύχομαι οι πληροφορίες να αποδειχτούν ανακριβείς». 

Χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν σήμερα νέα, μεγάλης κλίμακας, επίθεσης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα στρατεύματα προήλασαν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, από βορρά και νότο, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον αρμενικό στρατό.

Το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) επεσήμανε ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητη πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ακόμη ότι καταρρίφθηκαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με το TASS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή