Έβδομη ημέρα συγκρούσεων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, αυξάνονται οι νεκροί

Έβδομη ημέρα συγκρούσεων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, αυξάνονται οι νεκροί

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται, για έβδομη ημέρα, οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν.

Ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης.

Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, ξεπέρασε έτσι τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Αζερμπαϊτζάν: Η Αρμενία δεν έχει καταρρίψει αεροσκάφη μας

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε σήμερα τις αναφορές ότι η Αρμενία είχε καταρρίψει αζερικά πολεμικά αεροσκάφη.

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν καταρρίφθηκε ούτε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας Βαγκίφ Ντιαργκάλι σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Αζερμπαϊτζάν «συνεχίζουν να καταστρέφουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό των αρμενικών δυνάμεων».

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Προειδοποίηση Πομπέο κατά της εμπλοκής τρίτων χωρών 

Με αφορμή τη στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε κατά της εμπλοκής τρίτων χωρών στις συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «μια μακροχρόνια σύγκρουση και όταν τρίτα μέρη φέρνουν πυρομαχικά και οπλικά συστήματα τότε η κατάσταση περιπλέκεται».

Σημείωσε επίσης ότι «παροτρύναμε όλες τις πλευρές να μείνουν έξω από αυτό, το επικοινωνήσαμε τόσο στους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας αλλά και της Τουρκίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή