Guardian: Σχεδιάζεται νέο πλαίσιο lockdown στη Βρετανία

Guardian: Σχεδιάζεται νέο πλαίσιο lockdown στη Βρετανία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα, σχεδιάζεται για την Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» που επικαλέστηκε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σκληρότερα μέτρα, τα οποία, είναι ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να ελέγξει τα περιστατικά της μόλυνσης από την COVID-19.

Το νέο πλαίσιο απαγόρευσης, είναι ενδεχόμενο να περιλαμβάνει πιο σκληρούς περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των παμπ, αλλά και την απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών εκτός νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας, το προσχέδιο με την ονομασία «Προτεινόμενο Πλαίσιο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης για την COVID-19», έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση των υφιστάμενων περιορισμών σε τοπικό επίπεδο.

Το αναφερόμενο σχέδιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από τους αξιωματούχους του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ αρκετά μέτρα ενδέχεται τελικά να είναι πιο χαλαρά, αναφέρει η εφημερίδα.

«Δεν θα εμβολιαστούν όλοι κατά της COVID-19»

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της ομάδας δράσης για τα εμβόλια στη Βρετανία, Κέιτ Μπίνγκαμ δήλωσε ότι ο εμβολιασμός για όλους στη χώρα «δεν πρόκειται να συμβεί», υπογραμμίζοντας στην εφημερίδα «Financial Times» ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός, μόνο όσων βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει εμβολιασμός για ανθρώπους κάτω των 18. Είναι ένα εμβόλιο μόνο για ενήλικες, για ανθρώπους άνω των 50 ετών, δίνοντας έμφαση στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, αλλά και στους ευάλωτους», δήλωσε η Μπίνγκαμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή