Ο Τραμπ συνεχίζει την καμπάνια με καραντίνα και ασταμάτητα tweets

Ο Τραμπ συνεχίζει την καμπάνια με καραντίνα και ασταμάτητα tweets

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον κορωνοϊό να τον έχει κλείσει στη σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, και το χρόνο έως τις προεδρικές εκλογές να μετράει αντίστροφα, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως παίρνει όλη την καμπάνια πάνω του, με τη μέθοδο που εκείνος αγαπά: Αξιοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε μια σειρά από tweets τα οποία είχαν μια κοινή κατάληξη: «Ψηφίστε». Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να αναζωογονήσει την προεκλογική του εκστρατεία που κατά πώς φαίνεται νόσησε και η ίδια, καθώς η ασθένεια Τραμπ ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό. Στα tweets του ο αμερικανός πρόεδρος αρχικώς  – και με κεφαλαία γράμματα- σημειώνει ότι «εάν θέλετε μια τεράστια φορολογική αύξηση, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας (που θα κλείσει την οικονομία μας), ψηφίστε Δημοκρατικούς!!!».

Ακολουθεί μια σειρά από μικρά tweets στα οποία ο Τραμπ συνθηματολογεί με κεφαλαία γράμματα λες και φτιάχνει αφίσες.

Μεταξύ άλλων γράφει:

  • Το χρηματιστήριο στα ύψη. Ψηφίστε!
  • Ο στρατός μας ισχυρότερος από ποτέ. Ψηφίστε!
  • Νόμος και τάξη. Ψηφίστε!
  • Θρησκευτική ελευθερία. Ψηφίστε!
  • Η μεγαλύτερη μείωση φόρων και μια ακόμα που έρχεται. Ψηφίστε!
  • Διαστημική δύναμη. Ψηφίστε!
  • Υπέρ της ζωής (σ.σ.: Κατά των αμβλώσεων). Ψηφίστε!
  • Καλύτερο και πιο φθηνό σύστημα υγείας. Ψηφίστε!
  • Προστασία της 2η τροποποίησης. Ψηφίστε!
  • Ειρήνη μέσω ισχύος (φέρτε πίσω τους στρατιώτες μας). Ψηφίστε!
Ο Τραμπ συνεχίζει την καμπάνια με καραντίνα και ασταμάτητα tweets-1

Ο Τραμπ με αυτό τον τρόπο συγκροτεί –εξ αποστάσεως- το προεκλογικό του πρόταγμα, δείχνοντας ότι είναι εδώ και πως δεν αφήνει τις εκλογές παρά την ασθένεια που του απαγορεύει να συνεχίσει την καμπάνια του.

Προς γενική έκπληξη, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε μπροστά στις πύλες του νοσοκομείου νωρίς το βράδυ, κι ο Τραμπ, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας πολυάριθμους υποστηρικτές του, που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο έξω από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Η βόλτα και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), ο αμερικανικός πρόεδρος βγήκε για λίγη ώρα από την πτέρυγα όπου νοσηλεύεται προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV που κινείτο αργά και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο, την παραμονή της ενδεχόμενης επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Προς γενική έκπληξη, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε μπροστά στις πύλες του νοσοκομείου νωρίς το βράδυ, κι ο Τραμπ, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας πολυάριθμους υποστηρικτές του, που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο έξω από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο. Διαβάστε

WSJ: Γνώριζε αλλά το απέκρυψε

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκάλυψε τα θετικά αποτελέσματα ενός τεστ για την COVID-19, στο οποίο υπεβλήθη την Πέμπτη, ενώ βρισκόταν σε αναμονή για τα ευρήματα μιας πιο διεξοδικής εξέτασης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Ο Τραμπ έλαβε τα αποτελέσματα από rapid test το απόγευμα της Πέμπτης προτού να δώσει συνέντευξη στο Fox News, όπου, ωστόσο, δεν αποκάλυψε ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι κορυφαία βοηθός του είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και αναφέρθηκε στο δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη, λέγοντας ότι βρισκόταν σε αναμονή των αποτελεσμάτων. Διαβάστε

Ο Τραμπ συνεχίζει την καμπάνια με καραντίνα και ασταμάτητα tweets-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή