ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιταλία: «Όχι» νέο lockdown αλλά αυστηρή εφαρμογή των μέτρων

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Στόχος της κυβέρνησης Κόντε είναι να αποφύγει την επιβολή νέου lockdown, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Μιλώντας στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Νέα στο τραπέζι

Σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να συζητηθεί πακέτο νέων μέτρων, με την επίσημη έγκρισή του να προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

Τα κυριότερα από αυτά φέρεται να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε τελετές και ιδιωτικές γιορτές.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, στην Πολιτική Προστασία επαναδημιουργείται η «ομάδα δράσης» που είχε συντονίσει τις διάφορες παρεμβάσεις κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ