Αναβάλλεται η επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα

Αναβάλλεται η επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή της επίσκεψής της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ενώ ενημέρωσε ότι θα συμμετάσχει στην τελετή για το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» μέσω βίντεο.

Σε μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως θα ήθελε να επισκεφθεί την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο ο κορωνοϊός «κάνει τα πράγματα δύσκολα».

Όπως πρόσθεσε, βρίσκεται σε καραντίνα διότι την περασμένη εβδομάδα ήταν σε συνάντηση με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

«Λυπάμαι πολύ και δεσμεύομαι να επισκεφτώ την Ελλάδα όσο πιο σύντομα το επιτρέψουν οι συνθήκες» συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής της Κομισιόν έκλεισε το μήνυμά της λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά, ενώ δημοσίευσε και βίντεο με τη δήλωσή της.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε γνωστό πως ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η κ. Φον ντερ Λάιεν, ωστόσο πρόσθεσε ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό μέχρι τη συμπλήρωση επτά ημερών από όταν ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή