Ισπανία: Ολοταχώς προς το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα

Ισπανία: Ολοταχώς προς το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης ως προς τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού διατηρεί η Ισπανία, με το συνολικό αριθμό των περιστατικών να ξεπερνούν το φράγμα των 800.000, οδεύοντας ολοταχώς προς το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανακοινώθηκαν 13.480 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 813.412. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ισπανία ήταν η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη, όπου τα κρούσματα είχαν τα ξεπεράσει το φράγμα του μισού εκατομμυρίου.

Ανησυχητικά αυξημένος και ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, με τις ισπανικές αρχές να ανακοινώνουν σήμερα 139 νέους θανάτους στους 32.225 συνολικά, από 32.086 της Παρασκευής.

Ο αριθμός των ημερήσιων θυμάτων είναι στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαϊου, εντούτοις απέχει σημαντικά από το θλιβερό ρεκόρ στα τέλη Μαρτίου, όπου σχεδόν 900 Ισπανοί έχαναν τη ζωή τους καθημερινά εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει μερικό lockdown στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Μαδρίτης, ώστε να περιορίσει τη διασπορά του Covid-19.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή