Οι δηλώσεις του Βερολίνου μετά τα ευρήματα του ΟΑΧΟ για Ναβάλνι

Οι δηλώσεις του Βερολίνου μετά τα ευρήματα του ΟΑΧΟ για Ναβάλνι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα ευρήματα των ελέγχων του Διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) επιβεβαίωσαν ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ. Δήλωσε, επίσης, ότι θα συζητήσει τα επόμενα βήματα με τους εταίρους της στην Ε.Ε.. 

«Τα επόμενα βήματα θα συζητηθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΟΑΧΟ καθώς και με τους εταίρους στην Ε.Ε.. Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων είναι ένα σοβαρό θέμα και δεν πρέπει να μείνει δίχως συνέπειες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Σημειώνεται ότι ο Ναβάλνι κατηγόρησε ευθέως τις ρωσικές αρχές για τη δηλητηρίασή του, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εξιτήριο από το γερμανικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας τον δηλητηρίασαν με σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, επειδή η Μόσχα τον αντιμετώπισε ως απειλή ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του 2021.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα της συνέντευξης έδειξε ότι τρέμει το χέρι του. Οι γιατροί, είπε, δεν υπολόγισαν σωστά τον χρόνο της αποθεραπείας του. Η συνέντευξη στο YouTube έχει χθεσινή ημερομηνία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή