ΚΟΣΜΟΣ

Τείχος προστασίας από Facebook και Twitter σε μήνυμα Τραμπ για την COVID-19

teichos-prostasias-apo-facebook-kai-twitter-se-minyma-tramp-gia-tin-covid-19-561106492

Το Twitter τοποθέτησε ένα προειδοποιητικό σήμα σε ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την COVID-19, λέγοντας ότι περιείχε πληροφορίες εν δυνάμει παραπλανητικές.

«Η εποχή της γρίπης πλησιάζει. Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο της χώρας μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε και με την Covid, στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρα», ανέφερε ο Τραμπ στην εν λόγω ανάρτηση. 

Νωρίτερα σήμερα, το Facebook διέγραψε παρόμοια ανάρτηση του Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. 

Η ανάρτηση ήρθε ώρες αφότου ο Τραμπ έλαβε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed στο Μέριλαντ, όπου και νοσηλευόταν αφότου εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ είπε στους Αμερικανούς «να βγουν εκεί έξω» και να μην φοβούνται την COVID-19 καθώς επέστρεφε στον Λευκό Οίκο μετά από τρεις νύκτες στο νοσοκομείο, ενώ έβγαλε την άσπρη χειρουργική μάσκα προκειμένου να ποζάρει για φωτογραφίες.

Κατά την εποχή της γρίπης την περίοδο 2019 – 2020, η γρίπη συνδέθηκε με 22.000 θανάτους, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσών των ΗΠΑ.