Ιταλία: Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους

Ιταλία: Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον 2.677 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, ενώ ακόμη 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία (395), στη Λομβαρδία (350) και στην περιοχή του Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (275).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ό,τι διαρρέει η ιταλική κυβέρνηση, αύριο θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα η απόφαση για επέκταση της χρήσης προστατευτικής μάσκας και σε όλους του εξωτερικούς χώρους. Το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες κυμαίνεται από 400 μέχρι 1000 ευρώ, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων παραβιάζεται ο συγκεκριμένος κανόνας. Παράλληλα, θα μπορεί να αποφασίζεται το διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα από πέντε ημερών μέχρι ενός μηνός.

Εξαιρέσεις αποτελούν όσοι επιβαίνουν σε ΙΧ, σε ποδήλατο ή μοτοσικλέτα, αθλούνται ή περπατούν μόνοι τους, σε απομονωμένη περιοχή. Σε ό,τι αφορά επιπλέον αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι πιθανό το όλο θέμα να ξανασυζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από μια συνολική εκτίμηση της πορείας των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή