Σε καραντίνα σχεδόν όλο το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Σε καραντίνα σχεδόν όλο το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (Joint Chiefs of Staff), Μαρκ Μίλεϊ, καθώς και άλλοι ανώτεροι Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθότι βγήκε θετικός στον κορωνοϊό ένας ανώτατος αξιωματικός της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικότερα, ο ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, υποδιοικητής της αμερικανικής ακτοφυλακής, διαγνώσθηκε με τον ιό λίγο αφότου παρουσίασε ήπια συμπτώματα.

Όπως αναφέρει το Πεντάγωνο, πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής σχεδόν όλων των σωμάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, μπήκαν άμεσα σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, καθότι είχαν βρεθεί σε κοινές συναθροίσεις με τον ναύαρχο την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, κανείς τους δεν παρουσιάζει προς το παρόν συμπτώματα, προσθέτει η σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου.                                              

Παρότι δεν είναι γνωστό πως κόλλησε τον ιό ο αξιωματικός, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Associated Press ότι η προσβολή του Ρέι δεν φέρεται να σχετίζεται με την περιπέτεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό, η οποία επηρέασε και άλλους στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το CBS News, σχεδόν όλα τα μέλη του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, του σώματος ανώτερων αξιωματικών που συμβουλεύει τον Αμερικανό πρόεδρο, βρίσκονται τώρα σε καραντίνα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου,  «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην επιχειρησιακή ετοιμότητα  και ικανότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων». «Οι ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες διατηρούν στο απόλυτο τις επιχειρησιακές ικανότητες τους και ασκούν τα καθήκοντα τους από εναλλακτικούς χώρους εργασίας», τονίζει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή