Τηλεοπτική μονομαχία με πλεξιγκλάς

Τηλεοπτική μονομαχία με πλεξιγκλάς

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκιά της ασθένειας Τραμπ, η οποία τον έχει εξοστρακίσει εδώ και μία εβδομάδα από το προσκήνιο της προεκλογικής αναμέτρησης, θα διεξαχθεί σήμερα στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα η μοναδική τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων, του Ρεπουμπλικανού Μάικ Πενς, ο οποίος κατέχει από το 2016 το αξίωμα, και της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις. 

Η ασθένεια Τραμπ έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην αποψινή αναμέτρηση και αναμένεται να τη σφραγίσει, θέτοντας στο κέντρο της διαμάχης τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του. Η πίεση για τον χαμηλών τόνων αντιπρόεδρο είναι μεγάλη. Ο Πενς καλείται να επιβεβαιώσει ότι είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον πρόεδρο σε περίπτωση που η ασθένειά του καταστήσει αδύνατη, προσωρινά ή μόνιμα, την εκτέλεση των καθηκόντων του, αλλά και να κερδίσει τις εντυπώσεις στην αναμέτρησή του με τη Χάρις, βελτιώνοντας κατά τι τη δυσχερή θέση των Ρεπουμπλικανών. Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters δίνει στον Μπάιντεν προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του Τραμπ.

Αλλά και η Κάμαλα Χάρις θα πρέπει να πείσει ότι είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία της χώρας αν ο 77χρονος Μπάιντεν αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το ντιμπέιτ Πενς – Χάρις θα διεξαχθεί με αυξημένα μέτρα προστασίας. Οι δύο μονομάχοι θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων, διπλάσια από εκείνη που χώριζε τους Τραμπ και Μπάιντεν στη χαοτική τηλεοπτική μονομαχία της περασμένης εβδομάδας, ενώ θα χωρίζονται από πλεξιγκλάς, ένα πρόσθετο μέτρο το οποίο απαίτησε το επιτελείο του Δημοκρατικού υποψηφίου. Ολοι όσοι προσέλθουν στο ντιμπέιτ θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον ιό, ενώ δεν θα γίνει δεκτός όποιος δεν φοράει μάσκα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή