Πασινιάν: Η Τουρκία επιδιώκει να συνεχίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Πασινιάν: Η Τουρκία επιδιώκει να συνεχίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν τις ενέργειες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, τονίζοντας ότι αποτελεί μέρος της συνέχειας της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι διεθνής τρομοκρατική επίθεση από Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στο Sky News.

«Για εμένα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πολιτική συνέχισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και πολιτική παλινόρθωσης της τουρκικής αυτοκρατορίας» συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ υπέδειξε τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ως τον κύριο υποκινητή των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Μπακού, δεν διέψευσε την ανάμειξη της Τουρκίας, αλλά αντιθέτως τη δικαιολόγησε ως απάντηση στην αδράνεια της διεθνούς κοινότητας. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή