Κύπρος: Κατέρρευσε ο «κυβερνητικός» συνασπισμός στα κατεχόμενα

Κύπρος: Κατέρρευσε ο «κυβερνητικός» συνασπισμός στα κατεχόμενα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάρρευση του «κυβερνητικού» συνασπισμού στα κατεχόμενα προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ να ανακοινώσουν από κοινού την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.

Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων και επίσης υποψήφιος για τις εκλογές Κουντρέτ Οζερσάι αποχώρησε από την λεγόμενη Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν ενημερώθηκε προηγουμένως για την απόφαση.

Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου. Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε «δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι» και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης.

«Ο Ερσίν Τατάρ έχει γίνει γελοίος, καθώς πίστεψε το ψέμα ότι ανοίξαμε το Βαρώσι», ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου υποψηφίου «προέδρου» Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος σημείωσε ότι η ζωντανή μετάδοση της τελετής σε Πάναγρα και περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, παρά την απαγόρευση του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», βλάπτει το «δικαστικό σώμα» και τη δημοκρατία.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι με τη δήλωση για άνοιγμα μέρους του Βαρωσίου, ο Ερσίν Τατάρ, αντί να φροντίσει για το συμφέρον του «λαού», έχει γίνει γελοίος στα μάτια του.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε από την πλευρά του πως αυτό που γίνεται στο Βαρώσι λίγο πριν από τις «εκλογές» είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά που φέρνει σε δύσκολη θέση τον τ/κ «λαό» στη διεθνή σκηνή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή