Κλειστά εστιατόρια και παμπ για 16 μέρες σε Εδιμβούργο και Γλασκώβη

Κλειστά εστιατόρια και παμπ για 16 μέρες σε Εδιμβούργο και Γλασκώβη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστές για 16 ημέρες θα είναι όλες οι παμπ στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη, αρχής γενομένης της επόμενης Παρασκευής, βάσει των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού που ανακοίνωσε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον. Όπως ανακοίνωσε η Σκωτσέζα πολιτικός, τα μέτρα είναι αναγκαία, ώστε η χώρα να μην επιστρέψει στα νούμερα της άνοιξης στο τέλος του μήνα, καθότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πέραν των δύο πολυπληθέστερων πόλεων της Σκωτίας, για αυτό το διάστημα, οι παμπ, τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορούν να λειτουργούν από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά στους εσωτερικούς χώρους τους. Το αλκόολ θα μπορεί να «κινείται» μόνο στους εξωτερικούς χώρους τους, μέχρι τις 22:00 το βράδυ

Οι περιοχές που όλοι οι χώροι της εστίασης, με εξαίρεση τα ξενοδοχεία, θα βάλουν λουκέτο για τις 16 αυτές μέρες, είναι η Ευρύτερη Γλασκώβη και Κλάιντ, το Λαναρκσάιρ, το Άιρσαϊρ και Αράν, το Λόθιαν και το Φορθ Βάλεϊ. Στις περιοχές αυτές θα επιβληθούν και περαιτέρω μέτρα, όπως ο περιορισμός των ατόμων που θα μπορούν να ασκούνται από κοινού σε εσωτερικούς χώρους. Ακόμη, η Στέρτζον ζήτησε στους πολίτες αυτών των περιοχών να αποφεύγουν όσο μπορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποιώντας τα μόνο όταν αυτό κρίνεται τελείως απαραίτητο.

Τα καφέ που δεν σερβίρουν αλκοολούχα ποτά, καθότι δεν έχουν σχετική άδεια, θα μπορούν να είναι ανοιχτά στις προαναφερθείσες «κόκκινες ζώνες» της πανδημίας, ακολουθώντας το ωράριο στο οποίο θα προσαρμοστεί η εστίαση στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή