ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Οχι» από Τραμπ σε εξ αποστάσεως debate

«Οχι» από Τραμπ σε εξ αποστάσεως debate

Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με βίντεο και όχι με κοινή παρουσία στον ίδιο χώρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο προεδρικό debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών, με δεδομένο ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει νοσήσει από κορωνοϊό. «Στο δεύτερο προεδρικό debate οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος από ξεχωριστά σημεία», σημείωσε σε σημερινή της ανακοίνωση η Επιτροπή.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αρνείται να λάβει μέρος σε εξ αποστάσεως debate. Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο νέος διαδικτυακός τρόπος που ανακοίνωσε η Επιτροπή δεν είναι κάτι αποδεκτό για τον ίδιο. «Δεν πρόκειται να κάνω ένα διαδικτυακό ντιμπέιτ», τόνισε. 

Το δεύτερο debate έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Το κοινό και ο συντονιστής Στιβ Σκάλι θα βρίσκονται στη Φλόριντα, στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή, η οποία υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να «προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων». 

Χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο debate των υποψήφιων αντιπροέδρων. Ο Μάικ Πενς και η Καμάλα Χάρις ήταν στον ίδιο χώρο, αλλά τους χώριζε ένα πλέξιγκλας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στην COVID-19, δημιουργώντας ανησυχίες ότι κατά την πρώτη τηλεμαχία την προηγούμενη Τρίτη είχε μολύνει τον Μπάιντεν και τον συντονιστή Κρις Γουάλας.