Επιστολή Τραμπ: Η Τουρκία υπονομεύει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Επιστολή Τραμπ: Η Τουρκία υπονομεύει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τουρκία καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ ως παράγοντα υπονόμευσης της προσπάθειας καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και γενικά της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή περί τη Συρία, σε επίσημο έγγραφό του την Πέμπτη προς τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Σε επίσημη επιστολή του Λευκού Οίκου προς τους προέδρους του Κογκρέσου και της Γερουσίας, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορεί ανοικτά την Άγκυρα για τις πράξεις της οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη Συρία αλλά και την ίδια την ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως ρητώς αναφέρεται.

«Η κατάσταση στη Συρία και η σχετιζόμενη με αυτή, και ιδιαιτέρως οι πράξεις της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξαγάγει στρατιωτική επίθεση εντός της βορειοανατολικής Συρίας, υπονομεύει την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, του ISIS, θέτει σε κίνδυνο πολίτες και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, και συνεχίζει να συνιστά ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών,» αναφέρει επί λέξει η επιστολή Τραμπ.

Συνεπώς, με βάση την επιστολή Τραμπ, οι ΗΠΑ παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναφορικά με τη Συρία, ανανεώνοντας την από τον Οκτώβριο του 2019 σχετική κρατική θέση η οποία διευκολύνει τη λήψη μέτρων ασφαλείας, πολιτικού, εμπορικού και στρατιωτικού επιπέδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή