Ρωσία: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα

Ρωσία: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών τους θα μεταβούν για συνομιλίες στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή.

Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των στρατιωτικών ενεργειών στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Κρεμλίνο απηύθυνε την Παρασκευή την πρόσκληση στον Αζέρο υπουργό Εξωτερικών Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και στον Αρμένιο ομόλογό του Ζοχράμπ Μνατσακανιάν.

«Το Μπακού και το Γερεβάν επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους σε συνομιλίες στη Μόσχα. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τον πρεσβευτή της Αρμενίας στη Ρωσία, πως ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να φθάσει αργότερα την Παρασκευή στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως ούτε η Ρωσία, ούτε η Γαλλία ή οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην προσπάθεια ειρήνευσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή