Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Τραμπ

Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Τραμπ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις μία εβδομάδα αφότου γνωστοποίησε ότι έχει προσβληθεί από την COVID-19, ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμαζόταν χθες να επανέλθει στη δημόσια προεκλογική του εκστρατεία, παρά τους κινδύνους που ενδεχομένως εγκυμονεί κάτι τέτοιο για τον ίδιο και για τους γύρω του.

Χθες το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να δώσει την πρώτη, μετά τη νοσηλεία του, ζωντανή συνέντευξη Τύπου στο Fox News. Είχαν προηγηθεί, την Πέμπτη, άλλες δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις του στο ίδιο δίκτυο. Στη δεύτερη από αυτές, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μιλήσει σε δημόσια, προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα, το Σάββατο (σήμερα) και ότι στη συνέχεια προτίθεται να περιοδεύσει σε άλλη μία διαφιλονικούμενη πολιτεία, την Πενσιλβάνια. Προηγουμένως, είχε επιδοθεί σε πραγματικό παραλήρημα εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν έχουν φυλακιστεί οι Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, ενώ χαρακτήρισε «τέρας» και «κομμουνίστρια» την υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφάνισε και άλλα συμπτώματα αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς, αλλάζοντας διαρκώς θέσεις αναφορικά με το προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου δεύτερο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν και τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, γύρω από το νομοσχέδιο για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg TV, η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι εξέφρασε την ανησυχία της για ενδεχόμενη «αλλοίωση της συμπεριφοράς» του Τραμπ λόγω της νόσου και των φαρμάκων που του έχουν χορηγηθεί. Μάλιστα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αν η ψυχική υγεία του Τραμπ του επιτρέπει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ή αν θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς βάσει της 25ης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος. «Αν είναι κάποιος που πρέπει να τεθεί υπό παρακολούθηση, αυτός είναι η τρελή Νάνσι», απάντησε μέσω Twitter ο πρόεδρος.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να πάρει από τον προσωπικό του γιατρό Σον Κόνλεϊ το πράσινο φως για την επάνοδο στις δημόσιες δραστηριότητές του. Στο τελευταίο του ανακοινωθέν, ο Κόνλεϊ ανέφερε ότι ο Τραμπ ολοκλήρωσε τη θεραπεία του, παρέμεινε χωρίς συμπτώματα μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο και ότι μπορεί να επιστρέψει στη δραστηριότητά του από το Σάββατο εφόσον είναι αρνητικός στον ιό. Από την πλευρά του, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος δρ Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι προϋπόθεση για να θεωρηθεί ο Τραμπ, όπως και κάθε ασθενής, ελεύθερος του ιού είναι να μην εμφανίζει συμπτώματα για δέκα τουλάχιστον ημέρες και έχει βγει αρνητικός στα δύο τελευταία διαγνωστικά τεστ.

Ακόμη και ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών έχουν αρχίσει να δυσφορούν δημόσια για την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την COVID-19, αλλά και την προσωπική του περιπέτεια, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δήλωσε ότι έχει να εμφανιστεί στον Λευκό Οίκο από τις 6 Αυγούστου «επειδή η προσέγγισή τους (για τα προστατευτικά μέτρα) είναι διαφορετική από τη δική μου και από ό,τι κάνουμε στη Γερουσία, όπου φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή