Από τα 2.000 rapid test στον Πειραιά εντοπίστηκαν 19 κρούσματα

Από τα 2.000 rapid test στον Πειραιά εντοπίστηκαν 19 κρούσματα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεννέα θετικούς πολίτες σε κορωνοϊό εντόπισαν από την Πέμπτη έως το Σάββατο λίγο περισσότερα από 2.000 rapid test, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 638 τεστ, από τα οποία βρέθηκαν έξι θετικά: Τα πέντε αφορούν σε Έλληνες (3 άνδρες, 2 γυναίκες) και ένα σε αλλοδαπό (γυναίκα), με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, από την Πέμπτη έως και το Σάββατο, είναι 2.003, από τα οποία βρέθηκαν 19 θετικά: Αφορούν σε εννέα άνδρες και σε 10 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.

Παράλληλα από την Πέμπτη κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 461 τεστ για κορωνοϊό στη Σάμο, από τα οποία όμως δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Συγκεκριμένα, διενήργησαν έλεγχο για Covid -19 στο γηροκομείο Βαθέος Σάμου (σε όλους τους τροφίμους και στο προσωπικό), στο Ηραίο, στο Πυθαγόρειο, καθώς και τεστ σε κεντρικά σημεία για το κοινό.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και μάσκες προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή