Παραπληροφόρηση από τον Τραμπ καταγγέλλει ο Δρ. Φάουτσι

Παραπληροφόρηση από τον Τραμπ καταγγέλλει ο Δρ. Φάουτσι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής συμβούλου της αμερικανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, δρος Άντονι Φάουτσι προκάλεσε προεκλογικό μήνυμα της πλευράς του Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίζει τον εξέχοντα ιατρό να επαινεί τον Αμερικανό πρόεδρο ενώ δεν μιλούσε καν για εκείνον.

Ο δρ. Φάουτσι κατήγγειλε την προεκλογική εκστρατεία υπέρ της επανεκλογής Τραμπ ότι τηλεοπτικό μήνυμα 30 δευτερολέπτων, μετά τον ισχυρισμό ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ αναρρώνει από τον κορωνοϊό, όπως και η Αμερική», χρησιμοποιεί τα λόγια τού ιατρού όχι μόνο χωρίς τη συγκατάθεσή του αλλά και διαστρέφοντάς τα με σκοπό να φανεί ότι αναφέρονται στον κ. Τραμπ, ενώ αναφέρονται κυρίως στον ίδιο τον δρ. Φάουτσι.

Στο μήνυμα παρουσιάζεται ο Αμερικανός επιστήμονας να λέει ότι «δεν μπορώ να φανταστώ να μπορούσε κανείς να κάνει κάτι περισσότερο» για την καταπολέμηση της ασθένεις του κορωνοϊού, σαν να επρόκειτο για τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου, αν και η αναφορά γίνεται για τον εαυτό του και άλλους υγειονομικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο δρ. Φάουτσι επισήμανε ότι ποτέ του δε στήριξε δημοσίως κάποια πολιτική υποψηφιότητα, και ούτε σκοπεύει να το κάνει φέτος.

Με τις προεδρικές εκλογές να απέχουν μόνο τρεις εβδομάδες πια, ο πρόεδρος Τραμπ υπερασπίστηκε τη χρήση της δήλωσης Φάουτσι γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «είναι τα λόγια του ίδιου του δρος Φάουτσι. Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά σύμφωνα με κάποιους κυβερνήτες.»

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή