Η Κίνα ελέγχει και τους 9 εκατ. κατοίκους μιας πόλης μέσα σε 5 μέρες

Η Κίνα ελέγχει και τους 9 εκατ. κατοίκους μιας πόλης μέσα σε 5 μέρες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης 9 εκατ. κατοίκων σκοπεύει να ελέγξει η κινεζική κυβέρνηση εντός πέντε ημερών, μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορωνοϊού εκεί.

Το φιλόδοξο σχέδιο των αρχών στην Τσίνγκνταο τέθηκε την Κυριακή σε εφαρμογή μετά τα κρούσματα σε τοπικό νοσοκομείο. Στα πρώτα 115.000 δείγματα δεν έχει βρεθεί κανένα άλλο κρούσμα.

Η Κίνα εφαρμόζει πλέον πολιτική γενικού ελέγχου του πληθυσμού για τον ιό, ακόμη και αν πρόκειται για μικρό αριθμό κρουσμάτων σε μια περιοχή. Τα εκατοντάδες κέντρα ελέγχου στην πόλη είναι ανοιχτά όλη μέρα, κάποια από αυτά μάλιστα από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, και οι κάτοικοι της πόλης έκαναν μεγάλες ουρές απ’ έξω την Κυριακή.

Τα κρούσματα στην Τσίνγκνταο ήρθαν αμέσως μετά την εννιαήμερη περίοδο διακοπών (1-9 Οκτωβρίου) κατά την οποία εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Μαΐου οι κινεζικές αρχές είχαν ελέγξει μέσα σε 10 μέρες όλους τους κατοίκους της Γουχάν, της πηγής του κορωνοϊού, που αριθμούν 11 εκατομμύρια.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή