Λιβύη: Συναντήσεις πρέσβεων της Ε.Ε. με αξιωματούχους της κυβέρνησης

Λιβύη: Συναντήσεις πρέσβεων της Ε.Ε. με αξιωματούχους της κυβέρνησης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη Λιβύη καθώς και οι πρέσβεις της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας στη χώρα, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στον επικεφαλής του Συμβουλίου της Προεδρίας, Φαγιέζ αλ – Σάρατζ.

Οι πρέσβεις της Ε.Ε. και των προαναφερθεισών χωρών καθώς και οι επικεφαλής της αποστολής της Ουγγαρίας, των Κάτω Χωρών και της Πολωνίας πραγματοποίησαν από κοινού συναντήσεις στην Τρίπολη με τον Σάρατζ, τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Σιάλα και τον πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, Μουσταφά Σαναλάχ.

Μιλώντας εκ μέρους της Ε.Ε. και όλων των κρατών – μελών της αλλά και της Νορβηγίας, οι πρέσβεις υπογράμμισαν τη σημασία της πλήρους συμμετοχής στη διαδικασία του Βερολίνου (της οποίας ηγείται ο ΟΗΕ) προκειμένου να επιτευχθούν: μια μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία εκεχειρίας, η αποκατάσταση του μονοπωλίου του κράτους για τη νόμιμη χρήση βίας σε όλη τη χώρα, η επανένωση των οικονομικών θεσμών, η πλήρης άρση του αποκλεισμού για το πετρέλαιο σε ολόκληρη τη χώρα και η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή