Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, η πανδημία θα μας ταλαιπωρεί για πολύ καιρό

Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, η πανδημία θα μας ταλαιπωρεί για πολύ καιρό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να ξεπερασθεί γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες θα εφαρμόσουν τα κατάλληλα εργαλεία, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Προειδοποίησε όμως ότι σε αντίθετη περίπτωση, τότε η πανδημία θα ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα για πολύ καιρό.

«Εάν χρησιμοποιήσουμε με κατάλληλο τρόπο τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τότε μπορούμε σύντομα να βάλουμε τέλος στην πανδημία», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δρ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους, στο πλαίσιο του Online συνεδρίου των «FT» για την Αφρική. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, η κυκλοφορία ενός εμβολίου αναμένεται προς τα τέλη του 2020 ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε σωστά τα διαθέσιμα εργαλεία, τότε ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μείνει μαζί μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε.

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 37 εκατομμύρια, ενώ και οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 έχουν υπερβεί το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή