Η Γαλλία πρέπει να αποφύγει πάση θυσία ένα καθολικό lockdown

Η Γαλλία πρέπει να αποφύγει πάση θυσία ένα καθολικό lockdown

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την επανεμφάνιση του κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων, η Γαλλία πρέπει να αποφύγει πάση θυσία ένα δεύτερο γενικό lockdown, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Καστέξ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο Γάλλος πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στο γαλλικό λαό να φοράει τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο, να περιορίσει στο ελάχιστο τις κοινωνικές επαφές και να λαμβάνει τα βασικά μέτρα υγιεινής ώστε να αποφύγει τη μετάδοση του κορωνοϊού.

«Δεν ζητώ τίποτε το επαναστατικό», ανέφερε ο κ. Καστέξ. «Είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε.

Η Γαλλία εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα στις προσπάθειες ανάσχεσης της νόσου Covid-19, εν μέσω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και αφότου το δίμηνο lockdown οδήγησε σε σχεδόν κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας.

Με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, εκφράζονται αμφιβολίες εάν η αποσπασματική προσέγγιση αποδίδει καρπούς. 

Μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία, Τουλούζη και Μονπελιέ ήλθαν να προστεθούν στη λίστα των γαλλικών πόλεων που έχουν τεθεί σε καθεστώς μέγιστης επιτήρηση, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σχεδόν κατά 27.000 το Σάββατο. Μπαρ και καζίνο θα παραμείνουν κλειστά σε αυτές τις πόλεις, ενώ εστιατόρια, κινηματογράφοι και μουσεία υπόκεινται από σήμερα σε αυστηρότερους υγειονομικούς κανονισμούς.

Η κυβέρνηση του Παρισιού σχεδιάζει να παρουσιάσει τη νέα εφαρμογή κινητού τηλεφώνου «stop-covid» στις 22 Οκτωβρίου, η οποία θα συμβάλλει στο να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός, δήλωσε ο κ. Καστέξ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή