Ο πρωθυπουργός Τζόνσον παρουσίασε σύστημα τριών ζωνών υγειονομικής ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον παρουσίασε σύστημα τριών ζωνών υγειονομικής ασφάλειας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο σύστημα τριών ζωνών υγειονομικής ασφάλειας παρουσίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Το σύστημα ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού, προβλέπει και διαφορετικά μέτρα τοπικού lockdown, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ο Βρετανός πρωθυπουργός προανήγγειλε το κλείσιμο των μπαρ και των παμπ σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης του Λίβερπουλ, καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδα-ρεκόρ και τη Βρετανία να αποτελεί ένα από τα hotspots της Ευρώπης στο δεύτερο κύμα Covid-19 που σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς λοιμωξιολόγους, τα κρούσματα κορωνοϊού αρχίζουν και μεταφέρονται από τους νεότερης ηλικίας προς τις πιο ευάλωτες ομάδες και θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται ανά τη χώρα.

Το σύστημα αποτελείται από τρεις ζώνες υγειονομικής ασφάλειας. Η πρώτη αφορά μέσο επίπεδο συναγερμού και αναμένεται να καλύψει σημαντικό μέρος της χώρας, συνεχίζοντας τους υφιστάμενους κανονισμούς, οι οποίοι επιτρέπουν τις κοινωνικές συναθροίσεις μέχρι έξι ατόμων και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, καφέ και ψυχαγωγίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 τα ξημερώματα. 

Η δεύτερη ζώνη αφορά υψηλό επίπεδο συναγερμού και προβλέπει την επιβολή περιοριστικών μέτρων lockdown τοπικού χαρακτήρα, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού από σπίτι σε σπίτι. Σε αυτό το επίπεδο απαγορεύονται οι οικιακές συγκεντρώσεις, ενώ ισχύουν και όλα τα παραπάνω μέτρα του προηγούμενου επιπέδου.

Το τρίτο επίπεδο αφορά πολύ υψηλό επίπεδο συναγερμού, όπου θα απαγορεύει τις κοινωνικές συναθροίσεις, τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Το συγκεκριμένο επίπεδο συναγερμού προβλέπει και το κλείσιμο όλων των παμπ και μπαρ, καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, όπως το κλείσιμο γυμναστηρίων και καζίνο.

Από τα μέτρα εξαιρείται η Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. 

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση ώστε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο πρωθυπουργός Τζόνσον ενώπιον του Κοινοβουλίου, προσθέτονταςότι δεν επιθυμεί ένα δεύτερο καθολικό Lockdown.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν 13.972 νέα κρούσματα σήμερα και 50 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο να ανέρχεται στους 42.875.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή