ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τραμπ: Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη πάνε κατά διαόλου- Ψηφίστε με!

Τραμπ: Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη πάνε κατά διαόλου- Ψηφίστε με!

Με τις δημοσκοπήσεις να μην είναι με το μέρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανυπομονεί να μπει στην μάχη της προεκλογικής εκστρατείας, απ’ όπου έχει μείνει επί μέρες μακριά λόγω του ότι νόσησε από covid-19.

Ο ίδιος πλέον υποστηρίζει ότι είναι πλήρως υγιής κι ανυπομονεί να ξεκινήσει τις επισκέψεις του στις κρίσιμες πολιτείες, αρχής γενομένης από τη Φλόριντα. Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις χάνει τις περισσότερες κρίσιμες πολιτείες, ενώ ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι τον χτυπάει ακόμα και στο κάστρο του, το Οχάιο, όπου το 2016 είχε κερδίσει με 8 μονάδες διαφορά.

Σήμεραμ ο αμερικανός πρόεδρος άρχισε τη μέρα του με ένα κρεσέντο επιθετικών μηνυμάτων στο Twitter.

Μεταξύ άλλων, έγραψε:

  • Η Καλιφόρνια πάει κατά διαόλου. Ψηφίστε Τραμπ!
  • Η Νέα Υόρκη έχει πάει στο διάολο. Ψηφίστε Τραμπ!
  • Το Ιλινόις δεν πάει πουθενά. Θλιβερό δεν είναι είναι; Ψηφίστε Τραμπ!

Τραμπ: Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη πάνε κατά διαόλου- Ψηφίστε με!-1

Στο στόχαστρο του βρέθηκαν και τα ΜΜΕ, τα οποία αποκαλεί ψευδείς ειδήσεις (fake news).

«Τόσα πολλά fake news. Τα αργόστροφα μίντια έχουν απολύτως τρελαθεί καθώς αντιλαμβανονται ότι πετυχαίνουμε μεγάλη νίκη στις δημοσκοπήσεις που έχουν σημασία. Γράφουν ή δείχνουν τη μια ψευδή είδηση μετά την άλλη. Είναι πραγματικά άρρωστοι άνθρωποι. Ψηφίστε!».

Στη συνέχεια προειδοποιεί ότι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που οι ΗΠΑ γίνουν χώρα σοσιαλιστική– αυτό υποστηρίζει ότι θα γίνει εάν κερδίσει ο Μπάιντεν.

«Η χώρα μας δεν μπορεί να επιβιώσει σαν σοσιαλιστικό κράτος και αυτό ακριβώς είναι που θέλουν οι Δημοκρατικοί. Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ποτέ μια μεγάλης κλίμακας Βενεζουέλα. Όλος ο έλεγχος έχει χαθεί από τον κοιμισμένο Τζο. Δεν έχει τίποτα να πει!!!».

Τα δημοσκοπικά ποσοστά στις Πολιτείες των ΗΠΑ από το fivethirtyeight

Τραμπ: Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη πάνε κατά διαόλου- Ψηφίστε με!-2