Κίνα: Μοριακά τεστ σε τρία εκατ. κατοίκους της πόλης Τσινγκντάο

Κίνα: Μοριακά τεστ σε τρία εκατ. κατοίκους της πόλης Τσινγκντάο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής μητρόπολης Τσινγκντάο των εννέα και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, όπου εντοπίστηκαν — για πρώτη φορά από τη 15η Αυγούστου — κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που οφείλονταν σε εγχώρια μετάδοση, ανακοίνωσε ότι συλλέχθηκαν δείγματα από τρία εκατομμύρια κατοίκους για να υποβληθούν σε μοριακά τεστ.

Ως αυτό το στάδιο έχουν εξεταστεί 1,1 εκατομμύριο δείγματα. Πέρα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων που έχουν ανακοινωθεί, δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα, κατά την περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας. Τα αποτελέσματα των τεστ στα υπόλοιπα δείγματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Τσινγκντάο καταγράφηκαν έξι κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και εντοπίστηκαν έξι ασυμπτωματικοί φορείς.

Ο δήμος της κινεζικής μητρόπολης ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά μαζικά μοριακά τεστ σε πέντε περιφέρειες της Τσινγκντάο που θα έχουν ολοκληρωθεί «σε λιγότερες από τρεις ημέρες» και στο σύνολο της πόλης «σε λιγότερες από πέντε ημέρες».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή