Διακόπηκε για λόγους ασφαλείας η δοκιμή του φαρμάκου της Eli Lilly

Διακόπηκε για λόγους ασφαλείας η δοκιμή του φαρμάκου της Eli Lilly

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly & Co ανακοίνωσε ότι η κλινική δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων για την Covid-19, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, διακόπηκε λόγω μιας ανησυχίας για την ασφάλεια των ασθενών.

«Λόγω υπερβάλλουσας προσοχής», η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης της ασφάλειας δεδομένων (DSMB) της Activ-3, της κλινικής δομικής τρίτης φάσης της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα «συνέστησε τη διακοπή» της, ανέφερε η εκπρόσωπος Μόλι ΜακΚάλι. Η φαρμακοβιομηχανία «στηρίζει την απόφαση της ανεξάρτητης DSMB» για την ασφάλεια των ασθενών που συμμετέχουν στη μελέτη, πρόσθεσε.

Στη φάση Activ-3 εξεταζόταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που ανέπτυξε η Eli Lilly σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη, ένα αντιιικό φάρμακο που έχει λάβει κατεπείγουσα έγκριση για να χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19. Το φάρμακο της Eli Lilly είναι παρόμοιο με εκείνο της Regeneron που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφότου προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3%, στα 150 δολάρια, μετά την ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή