Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα όπως της αξίζει

Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα όπως της αξίζει

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια απόπειρα να κάνει το άσπρο μαύρο επιδόθηκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το ναυάγιο των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», κατηγορώντας την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος, κλιμακώνοντας την προκλητικότητα του.

Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα όπως της αξίζει-1

Ο τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε επίσης ότι το Yavuz θα βγει εςπίσης στην Ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του.

«Δείξαμε σε όλους ότι κανένα σχέδιο που δεν σέβεται τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί», είπε ο Ερντογάν, αναφέροντας επίσης ότι το Σάββατο θα μεταβεί πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί. 

Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα όπως της αξίζει-2

Ένοπλες Δυνάμεις

Σε απόσταση 30 έως 35 ναυτικών μιλίων από το Καστελλόριζο έπλεε μέχρι και χθες αργά το βράδυ το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» με χαμηλή ταχύτητα που υποδηλώνει ότι έχει ήδη ποντίσει τα ηχοβολιστικά καλώδιά του. 

Το πλοίο συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά (φρεγάτες και κορβέτες) και, με βάση τη χθεσινή εικόνα υπολογίζεται ότι θα φτάσει στην περιοχή όπου ξεκινούν τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο, –περιοχή, δηλαδή, δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας– την Παρασκευή ή το Σάββατο. Βεβαίως, η Αθήνα παρακολουθεί στενά την κινητοποίηση στην περιοχή και οι Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) βρίσκονται σε ετοιμότητα ανάλογη εκείνης των τουρκικών. Διαβάστε Αναλυτικά

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή