Νέα στοιχεία για το κοίτασμα αερίου στη Μαύρη Θάλασσα θα αποκαλύψει η Άγκυρα στις 17 Οκτωβρίου

Νέα στοιχεία για το κοίτασμα αερίου στη Μαύρη Θάλασσα θα αποκαλύψει η Άγκυρα στις 17 Οκτωβρίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την έκταση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που ανακάλυψε η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα θα δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν στις 17 Οκτωβρίου, όπως προανήγγειλε ο ίδιος σήμερα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την επίσκεψή του στο πλοίο γεωτρήσεων «Φατίχ».  

«Το Σάββατο θα πάμε στο Φατίχ και θα ανακοινώσουμε τα νέα στοιχεία για τις ποσότητες του κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα» είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ακόμη ένα τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων, το Κανουνί, θα πλεύσει προς τη Μαύρη Θάλασσα για να αρχίσει έρευνες εκεί. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το Κανουνί θα εργαστεί στο ίδιο κοίτασμα με το Φατίχ. 

Τον Αύγουστο ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μέτρων στη Μαύρη Θάλασσα, περίπου 100 ναυτικά μίλια βόρεια της τουρκικής ακτής. Εάν αποδειχθεί εμπορικά εκμεταλλεύσιμο θα περιορίσει την ενεργειακή εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο «λογαριασμός» των ενεργειακών εισαγωγών της Τουρκίας πέρυσι ανήλθε στα 41 δισ. δολάρια. 

Πηγή: Reuters 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή